gambabouw

curriculum gambabouw


Gesina Liedmeier

Gesina Liedmeier zette haar eerste stappen als luthier bij de bouwers Carlos Gonzalez in Parijs, Pierre Thouvenot bij Lyon en Roger Rose in West Dean College, ze verfijnde haar kunde bij Pierre Jaquier in Cucuron (Zuid-Frankrijk).

Daarnaast studeerde zij viola da gamba bij Freek Borstlap aan het conservatorium te Zwolle, bij Marianne Müller in Parijs en Lyon en bij Wieland Kuijken in Den Haag.
Ze speelt onder andere in het ensemble The Spirit of Gambo.

Op het podium ervaart ze regelmatig hoe belangrijk een comfortabel instrument is; daarom bouwt ze met veel aandacht voor de speelbaarheid. Gesina Liedmeiers instrumenten vallen op door de fraaie houtsculptuur.

Haar werk vond zijn weg naar musici in Nederland, Portugal, Engeland, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Canada en de USA. Ze onderzocht strijkinstrumenten in diverse Europese muziekcollecties en doet conservatie-, restauratie- en cataloguswerk voor het Gemeentemuseum in Den Haag.Samen met Dr. M. Latcham publiceerde ze over twee wondermooie viola's da gamba met het etiket Roos in het gemeentemuseum van 's Gravenhage: artikel Galpin Society Journal 62, april 2009.

De instrumenten van Gesina Liedmeier, die hun weg gevonden hebben naar musici in Nederland, Portugal, Frankrijk, Spanje, Canada en de Vereigde Staten zijn een genot voor oor en oog. Ze vallen op door de fraaie uitstraling en decoratie. Haar instrumenten hebben een warm, mild geluid, ze zoekt diepte, een brede en volle klank in de plaats van een hoge en harde. 

Gesina Liedmeier

Naar boven ^