beeldsnijwerk

materialen en technieken


materialen


Gesina Liedmeier
Bij haar beeldsnijwerk maakt Gesina Liedmeier gebruik van tal van materialen. Zij werkt met allerhande houtsoorten, zoals fruithoutsoorten, notenhout, esdoorn, eik, buxus, linde en meer. Ook werkt zij met materialen als mammoetivoor, schildpad en albast.

De objecten kunnen worden gedecoreerd met edelstenen, verguldsel, wilde parels of paarlemoer.

De hier gegeven opsomming is niet volledig. In overleg met de klant zijn nog vele andere materiaalkeuzes mogelijk.

 

technieken


Gesina Liedmeier afgewerkt met agaatsteen, daarna geolied. In het kapsel kleine wilde parels

sculptuur


Gesina gebruikt geen schuurpapier. Ze snijdt haar beelden met gutsen en werkt af met schraapstaal, kiezelstenenen, schaafstro (equisetum hiëmale) en polychromie, olie of lak, al naar gelang de aard van het beeld.
 

Gesina Liedmeier

reliëf & ajour


Reliëf is plat snijwerk, bijna tweedimensionaal met een beetje hoogte. Ajour is reliëf met openingen. In de decoratie van muziekinstrumenten komt dit vaak voor.

Gesina Liedmeier

inlegwerk


Inlegwerk is het maken van voorstellingen in een plat vlak met verschillende uitgesneden plakjes materiaal.

Gesina Liedmeier Daantjes polychromie: warme hazenlijm met de vier pigmenten die samen huidskleur vomen en details in tempera

polychromie


Polychromie is beschildering van snijwerk met kleuren. Gesina werkt met historische technieken, ze maakt een grond op basis van kalk en warme lijm en maakt haar kleuren met pigmenten. Ze past zowel de combinatie van warme-lijmverf en eitempera als oude olieverf-technieken toe. Ook moderne olieverf gebruikt ze als dat beter past.

Gesina Liedmeier

letters


Gesina snijdt gewoonlijk letters die door A. Dürer zijn ontworpen.

Naar boven ^